Selecteer een pagina

Lepelplant (Spathiphyllum)

06.Spathiphyllum.10

 

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. De Lepelplant of Spathiphyllum was kamerplant van de maand juni 2015.

De zomer komt eraan! Dat vieren we met de lepelplant, Woonplant van de maand juni. Deze veerkrachtige groen-witte verschijning, ook bekend als Spathiphyllum, draagt jouw gezondheid hoog in het vaandel.

Adem in, adem uit

Met haar groene, glimmende bladeren, roomwitte aar en spits schutblad is de lepelplant echt een beauty. Maar je zou deze woonplant tekort doen als je haar alleen beoordeelt op haar uiterlijk. De lepelplant heeft namelijk nog meer in huis en staat bekend om haar luchtzuiverende karakter. In die zuivere lucht voel jij je lekkerder en presteer je beter. Adem in, adem uit…

Lekker luchtvochtig

De lepelplant komt van ver, namelijk uit het regenwoud rond de Amazone in Zuid-Amerika en dan met name uit Colombia en Venezuela. In dat regenwoud ontwikkelde ze haar voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid. In 1870 werd de lepelplant in Europa geïntroduceerd, waarmee haar zegetocht in Europese huiskamers en kantoorpanden begon.

Verzorging van de Lepelplant

Zet de lepelplant op een lichte of schaduwrijke plaats en geef haar elke week flink water, tegen natte voeten heeft deze plant geen bezwaar. Een keertje vergeten? Geen probleem, de plant is veerkrachtig en knapt meteen na een gietbeurt weer op. Jouw lepelplant gedijt het beste tussen de 15 en 23⁰ Celsius. Ze bloeit tussen de vier tot tien weken, om daarna een paar weken te rusten. Na zo’n twaalf weken komen aan de nieuw ontwikkelde scheuten weer schutbladeren.

Leuk om te weten:

  • Lepelplant staat bekend als vredestichter: de witte bloem staat symbool voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand.
  • Je komt de lepelplant tegen in veel variëteiten, van mini tot extra-large.
  • Met een luchtzuiverende lepelplant op je bureau zorg je voor een gezond werkklimaat, en dus een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.
  • De plant komt uit de Araceafamilie (aronskelkachtigen), net als de Anthurium.
  • De lepelplant is ook heel geschikt om in de badkamer neer te zetten.
  • Krijgen de blaadjes van jouw lepelplant in de winter bruine puntjes? Dan is de lucht waarschijnlijk iets te droog. Een plantenspuit doet wonderen.
  • Je lepelplant heeft het in de zomer ook buiten naar haar zin. Zet haar dan wel op een beschutte plek in de schaduw.
  • Vaak zien mensen de witte schutbladeren aan voor bloemen, maar de bloemetjes van de lepelplant zijn minuscuul en zitten op de bloeikolf (aar).

[flickr_set id=”72157654870936918″]

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest