Selecteer een pagina

Beacarnea (Olifantspoot)

Kan tegen een stootje !

De Beaucarnea is een karakteristieke plant met brede voet en een opvallende dos van lange, krullende bladeren. De plant groeit haast onverstoorbaar door en laat zich door niets of niemand van haar stuk brengen. De Beaucarnea wordt daarom vaak gegeven als cadeau aan beginnende studenten, of wanneer een nieuw huis wordt betrokken. Bovendien kan de plant wel tegen een stootje en stelt ze weinig eisen.

Olifantspoot

De plant kent twee wetenschappelijke namen: Nolina voor de jonge exemplaren, Beaucarnea voor de volwassen plant. De Nederlandse benaming is Olifantspoot. De plant dankt deze aan de brede wortelknol waarin de stam van de plant onderaan eindigt. Die heeft wel wat weg van de poot van een olifant. Zo groot wordt de plant in de woning niet. In het zuiden van de Verenigde Staten en Zuid-Amerika wel, waar de Beaucarnea haar oorsprong vindt, groeit ze makkelijk uit tot een boom van wel acht meter hoog.

Plaats: een lichte standplaats met voorkeur voor een plek met veel zon. De temperatuur kan variëren tussen 5 en 35 graden Celsius.
Water: de Beaucarnea kan water opslaan in de stronk en stam, waardoor droge(re) periodes geen enkel probleem zijn. Maar liever heeft ze toch af en toe wat water.

Deze plant was woonplant van de maand januari 2012 en kan u zeker vinden bij Bloemen Blavier !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest