Azalea

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Over deze kamerplant kan u hier alle info terugvinden, in samenwerking met vlam.be en mooiwatbloemendoen.nl

Deze kamerplant kan u vinden in het assortiment kamerplanten bij bloemen Blavier ...
bloemen Blavier, planten zoals jij bent !

Door de rijke overvloed aan bloemen de groene blaadjes bijna niet meer kunnen zien: met Azalea knal je echt het jaar uit.

Prachtige prikkels

De vrolijke, flamboyante bloemen van Azalea zijn een prima remedie tegen de donkere dagen voor kerst. Ze bloeien gul en sierlijk, op planten die de bekende struikvorm hebben, maar ook als mini, piramide of op stam verkrijgbaar zijn. De bloemen zijn wit, roze, rood of paarsrood, maar er zijn ook Azalea’s met tweekleurige bloemen. En de bloemvorm kan ook weer verschillen, van groot en klein tot dubbel en enkel. Dat maakt Azalea de perfecte woonplant om het binnenshuis eens goed op te schudden. Al die verschillende vormen en kleuren passen bij de huidige trend van ‘hoe meer prikkels hoe beter’, omdat je niets wilt missen en er altijd nog wel wat bij kan.

Energiebooster

Omdat Azalea van zichzelf al een hele persoonlijkheid is, kan hij best een duidelijk aanwezige pot hebben. Gelakt metaal van fel tot pastel, licht hout en mat keramiek met reliëf zijn allemaal een goede match en zorgt ervoor dat de bloemen toch de hoofdrol kunnen blijven spelen. Zet verschillende kleuren en soorten Azalea bij elkaar in verschillende hoogten voor een energieke binnenboost. En combineer de plant met grafische achtergronden voor een licht psychedelisch effect dat goed aansluit bij de eindeloze stroom prikkels die tegenwoordig dagelijks aanwezig is.

Azalea & verzorging

Kies bij aankoop een Azalea waarvan de bloemen al enigszins open zijn. Azalea staat graag op kamertemperatuur in indirect licht, om goed te kunnen bloeien. Wat betreft verzorging: eens in de vier dagen de kluit onderdompelen. Liefst in gekookt, afgekoeld water (de plant kan niet goed tegen kalk) tot er geen luchtbellen meer te zien zijn. Vervolgens goed laten uitlekken. Tijdens de bloei – een moderne Azalea biedt zeker zes weken bloemen – is geen extra plantenvoeding nodig. Uitgebloeide bloemetjes verwijderen, plant op een koele plek laten rusten tot de volgende bloei.

 • Azalea komt uit de Rhododendron familie; er zijn meer dan 150 variëteiten.
 • De oerversies van Azalea bestaan al 70 miljoen jaar.
 • De naam is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’ wat droog betekent en vermoedelijk slaat op de houtachtige takken van de plant.
 • In China staat Azalea bekend als het ‘Ik denk aan thuis-struikje’.
 • De woonplant die in het westen bekend is, is oorspronkelijk gecultiveerd door Boeddhistische monniken.
 • Azalea is de nationale bloem van Nepal en wordt daar genoemd in oude medische teksten.
 • De plant is en blijft mateloos populair in het Verre Oosten: zowel in Japan als in Korea en China worden er grote festivals aan gewijd.
 • Voor zover bekend dook Azalea in Nederland voor het eerst in 1680 op, de plant was meegekomen op VOC schepen.
 • Bijna 85% van de Azalea’s in Europa wordt gekweekt in de provincie Oost-Vlaanderen (België).
 • In Japan staat een Azalea aan iemand schenken symbool voor geluk geven.
 • Voor originele feesttafeldecoratie: knip enkele bloemen met steeltje af en zet ze in een glas water.
 • Azalea is een populaire woonplant om bonsai-technieken op los te laten. Als ‘basaal dominante’ plant stuurt hij zijn groei vooral naar de lagere delen van de plant. Door daar stevig te snoeien en de top zo goed als ongemoeid te laten, ontstaat een felbloeiend miniboompje in Japans model.

Mooiwatplantendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland en laat consumenten ervaren dat je je lekkerder voelt met planten om je heen.

 

 

Stuur je vraag of opmerking naar ons door via dit formulier !

12 + 9 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest