Selecteer een pagina

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Miltonia, een charismatische schoonheid

Zuid-Amerikaanse schone

De Miltonia is een echte Zuid-Amerikaanse schone, die met haar lichtzoet parfum onmiddellijk de kamer opfleurt. De Miltonia behoort tot de grote groep van orchideeënsoorten en dankzij de vorm van haar bloemen wordt ze ook wel de viooltjesorchidee genoemd. De bloemen zijn absolute blikvangers: groot, kleurig, wit, roze, rood, of zelfs verschillende kleurencombinaties; vaak met een vleugje geel in het hart.

Diva

Deze diva gedijt het best in omstandigheden die gelijkenis vertonen met die van haar natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk komt ze voor in Brazilië, Argentinië, Paraguay en Colombia. Daar vind je de Miltonia meestal op vochtrijke plaatsen in de schaduw, of lichte zon, vaak langs de oevers van rivieren. Geef haar dus geen plaats in een donker hoekje, maar kies een lichte plek. Let op met felle zon en zet haar niet boven de verwarming! Dompel de pot met wortels wekelijks in water en geef maandelijks wat plantenvoeding. Miltonia houdt van een wat hogere luchtvochtigheid. Ze vindt het dan ook geweldig wanneer je haar regelmatig benevelt met een plantenspuit.

Plaats: Zet op een lichte plek, maar vermijd felle zon.
Water: Dompel de pot wekelijks onder in wat water en geef elke maand wat plantenvoeding. Benevel regelmatig met een plantenspuit.

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest