Selecteer een pagina

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

Succulenten, echte knokkers

Koningin van het overleven

De ongekroonde koningin van het overleven, dat is de Succulent. Je kent haar waarschijnlijk beter als vetplant. Haar officiële naam Succulent dankt ze aan het Griekse woord succus, wat sap betekent. En terecht: ze is namelijk een sappige plant, gespecialiseerd in het vasthouden van water. Dat water kan voor haar van levensbelang zijn, want oorspronkelijk komt ze voor in gebieden die worden geteisterd door droogte. Daar slaagt zij er als een van de weinigen in om haast probleemloos de elementen te trotseren.

Echte knokker

Met een vetplantje haal je een echte knokker in huis. Een rustige kostganger, die weinig aandacht en verzorging van je vraagt. Saai? Absoluut niet! De succulent is misschien geen veeleisende diva, maar wel een sterk karakter in de categorie ‘stille wateren, diepe gronden’. Ze is een betrouwbare steun en toeverlaat die haar eigen boontjes wel zal doppen.

Plaats: Zet haar op een lichte standplaats. Sommige soorten houden van fel zonlicht, maar andere kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vinden vetplantjes alles prima.
Water: Regelmatig water geven in de zomer, hooguit maandelijks in de winter. Het motto: liever te weinig dan te veel. Rottende wortels zijn nog te vaak de oorzaak van vroegtijdige sterfte.

 

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest