De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

02_februari_WVDM

Scindapsus

De Scindapsus, ook bekend als Epipremnum, is dankzij zijn verschillende verschijningsvormen een veelzijdige plant. En als bonus heeft hij ook een bijzonder luchtzuiverende werking.

[flickr_set id="72157640180528013"]

Gevlekt en gevlamd, klimmend en hangend

In de oerwouden van Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomoneilanden groeit de Scindapsus langs de bomen omhoog, maar hij kan ook zijn ranken laten hangen. Je vindt hem dan ook  als klim- en hangplant. De glanzende bladeren zijn hartvormig en hebben een opvallende print: gevlekt of gevlamd. Het kleurenpalet gaat van donkergroen naar lichtgroen tot zelfs zilver, geel en witachtig.

Luchtzuiverend volgens NASA en Fytagoras

Uit onderzoek door NASA en het wetenschappelijke bedrijf Fytagoras blijkt dat de Scindapsus in de top 10 van meest luchtzuiverende planten staat. De Scindapsus verbetert de luchtkwaliteit niet alleen thuis, maar ook op werkplekken waar printers en andere apparaten staan.

Plaats: Zet de Scindapsus op een lichte, tochtvrije standplaats. Ook een plaats in halfschaduw is goed. De Scindapsus gedijt het beste tussen de 18°C en 25°C en kan niet tegen temperaturen onder de 15°C. Verdwijnt de print op het blad en wordt het egaal groen? Dan staat de plant op een te donkere plek.
Water: Een beetje water zodat de aarde gelijkmatig vochtig is en af en toe wat sproeien met de plantenspuit is voldoende.
Verzorging: Als de ranken te lang worden, knip je ze een stukje af.

Leuk om te weten

  • De Scindapsus maakt onderdeel uit van de Araceaefamilie, net als Caladium, Dieffenbachia, Monstera en Philodendron.
  • De Griekse naam Epipremnum komt van Epi (op) en Premnon (een stengel): groeit aan de stengels van bomen.
  • In 1879 werd de eerste Scindapsus naar Europa gebracht en daar verder ontwikkeld.

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos van Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest