Selecteer een pagina

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

12---December-%28GA%29-1

Concentratie op scherp

De Gentse azalea is een erg multifunctionele huisgenote. Met een paar exemplaren in je huis stijgt je concentratievermogen aanzienlijk, zo toonde onderzoek van the Journal of Environmental Psychology aangetoond. Je kan je beter focussen en informatie in je opnemen. Bovendien zijn Japanners ervan overtuigd dat het schenken van een azalea symbool staat voor het brengen van geluk.

Diva-allures

De Gentse azalea behoort tot het geslacht van de plantenfamilie Rhododendron. De naam azalea is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’, wat dor en droog betekent. Dat slaat waarschijnlijk op de houtige takjes van de plant. De azalea werd voor het eerst geteeld in Japan, in de 18e eeuw verscheen de plant voor het eerst in Europa. Daar steeg haar ster snel, vooral dankzij haar fraaie en felgekleurde bloemen.

Rood, roze, wit, paars en tweekleurige vormen: de Gentse azalea biedt het allemaal. Niet voor niets staat ze symbool voor overvloedige schoonheid. Bovenal geldt echter: de Gentse azalea is een vedette die opgemerkt wil worden. Om dat te bereiken gooit ze niet alleen haar uiterlijk in de strijd, ook de verfijnd geurende bloemen en bladeren van sommige soorten zijn wat dat betreft een sterk wapen. Belangstelling en een goede verzorging doen haar stralen.

Verzorging

  • Plaats: Een plaats met voldoende licht, maar geen direct zonlicht.
  • Water: Niet te veel water, maar zeker ook niet te weinig. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil, dan zit je altijd goed. In de bloei heeft de Gentse azalea echter behoefte aan behoorlijk wat vocht. Te veel water onder in de pot, dat niet weg kan, is echter nefast voor de plant. Op deze manier kan de plant namelijk geen voor de wortels noodzakelijke zuurstof meer opnemen.

azalea+in+interieur+065_550x768azalea+in+interieur+035_510x768

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest