Selecteer een pagina

De keuze aan kamerplanten is tegenwoordig enorm. Voor elke smaak en elk interieur is er een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsplanten. Vandaar het initiatief om met de actie ‘Woonplant van de maand’ elke maand één kamerplant in de schijnwerpers te zetten. Deze plant is NU TE KOOP bij Bloemen Blavier !

De Codiaeum, een kleurrijke rebel

Weg met die grijze middenmoot

De Codiaeum komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië, waar hij vaak uitgroeit tot een metershoge struik. Maar ook in huis steelt de Codiaeum de show. Hij bekent kleur met zijn opvallende bladeren, die qua kleur, vorm, grootte en tekening een enorme variëteit vertonen. Spits met spikkels, ovaalvormig, groen, geel, oranje, roze, rood of een combinatie van deze kleuren: de Codiaeum heeft het allemaal. En een uitgebreide variatie in grootte en vertakking. Eén ding is zeker: saai is hij in geen geval!

Niet te veel noten op zijn zang

Qua verzorging heeft deze groene rebel niet veel noten op zijn zang. Houd de potgrond vrij vochtig in lente en zomer. De rest van het jaar giet je met mate. Voeg in het groeiseizoen af en toe wat plantenvoeding toe. Kamertemperatuur is prima, maar pas op voor te droge lucht (centrale verwarming!). Af en toe besproeien met een plantenspuit en de bladeren regelmatig afnemen met een vochtig doekje doen wonderen. Maar misschien nog wel het belangrijkste is licht! Krijgt jouw Codiaeum een te donkere plek, dan kwijnt hij langzaam weg. Zijn bladeren zullen steeds minder kleurig worden. Zorg jij voor voldoende licht, dan garandeert de Codiaeum je kleur en avontuur.

Plaats: Zet op een lichte plaats op kamertemperatuur, maar let op voor te droge lucht.
Water: Houd vrij vochtig in lente en zomer. Giet de rest van het jaar met mate.

 

 

met dank aan http://www.groenvanbijons.be/ en fotos Bloemenbureau Holland

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest