Selecteer een pagina

Borgloon (B-3840)

Wij zetten Borgloon in elk van de 4 seizoenen in de bloemen volgens uw smaak en budget

Loon is afgeleid van het Germaanse Lauhun dat beboste heuvel betekent. Mogelijk werd het reeds in 938 voor het eerst vermeld, en wel als Lone. Het verschijnt voor het eerst in 1078 in teksten als Lon. Vanaf de 12e eeuw is ook de Romaanse vorm Looz bekend. Borgloon betekent dus burcht op een beboste heuvel en de plaats lag binnen het woongebied van de Eburonen.

Ondanks de geringe grootte, bezat Borgloon vele functies van een stad: Er waren zeven ambachtsgilden, en wel die der smeden, bakkers, brouwers, slachters, wegers, schoenmakers en kremers (handelaars). Ook was er een rederijkerskamer, genaamd De Goutbloeme, en bestonden er twee schuttersgilden.

Ook was er een kapittel, een begijnhof, en een klooster van paters Birgittijnen, dat van 1643-1794 heeft bestaan.

De fusiegemeente telt naast het stadscentrum nog 12 deelgemeenten: Bommershoven, Broekom, Gors-Opleeuw, Gotem, Groot-Loon, Hendrieken, Hoepertingen, Jesseren, Kerniel, Kuttekoven, Rijkel en Voort. Enkel Hoepertingen telt meer dan 1000 inwoners. De anderen zijn kleine Haspengouwse landbouwdorpjes. In deelgemeente Bommershoven ligt nog het gehucht Haren.

bronvermelding Wikipedia

Borgloon, in het mooie Haspengouw, was begin vorige eeuw de bakermat van de stroopproductie.
De Stroopfabriek werd opgericht in 1878 en is één van de laatste restanten van deze industriële verwerking van fruit tot stroop. In 2005 kocht het stadsbestuur van Borgloon de stroopfabriek en in 2007 won het gebouw De Monumentenstrijd op de Vlaamse tv-zender Canvas. Vandaag wordt er opnieuw stroop gemaakt en kan de industriële site worden bezocht.

Dit is de laatste Vlaamse stroopfabriek die het volledige productieproces nog zelf in handen heeft, er wordt geen gebruik gemaakt van goedkope ingevoerde concentraten maar enkel van het allerbeste fruit wat Haspengouw te bieden heeft. De Loonse stroop is dan ook een authentiek, kwaliteitsvol en (h)eerlijk product, met de garantie dat elk potje Loonse stroop ook werkelijk uit de stroopfabriek van Borgloon komt! Met andere woorden, Loonse stroop: éénmaal gesmeerd, altijd begeerd.

In November 2013 werd de stroopfabriek door de Limburgse floristen van de KUFB (Koningklijke Unie van Floristen in België) in de bloemen gezet. Het team van bloemen Blavier ging voor een gewaagde combinatie in de aanloop naar Kerst …. Hieronder kan u enkele sfeerbeelden vinden, en de hele fotocollectie kan u terugvinden op deze blogpagina over de tentoonstelling in de Stroopfabriek

U heeft 2 mogelijkheden om te bestellen bij bloemen Blavier:

  • U surft naar onze webshop op http://webshop.bloemenblavier.be en doet daar uw bestelling. U kan daar ook onmiddellijk betalen. Opgelet: omdat we deze webshop in samenwerking doen met Topbloemen is leveringen buiten Gingelom niet gratis (dat is hun set-up waar we niets aan kunnen veranderen)
  • U contacteert ons rechtstreeks:

Omdat wij dagelijks in elke van de 4 seizoenen onze leveringen van bloemen doen kunnen wij deze bundelen. Daardoor kunnen wij leveringen die rechtstreeks bij ons besteld zijn, gratis aanbieden onder normale omstandigheden. Moesten er toch onverwacht leveringskosten zijn, dan laten wij dit op voorhand weten.

Als u echte kwaliteit van bloemen, bloemstukken en boeketten wil in Borgloon in elk van de 4 seizoenen, dan is er maar 1 adres, en dat is bloemen Blavier. U kan bij ons 7 dagen op 7 terecht in de winkel in Borlo, Gingelom, maar wij leveren ook gratis op elk adres.

Contacteer ons zonder problemen voor meer info of voor uw bestelling via onderstaand contactformulier

14 + 14 =


Bloemen Blavier, dat is niet alleen de grootste keuze in bloemen en planten, maar dat is ook een service naar uw hart ….

Wij staan 7dagen op 7 beschikbaar om uw bloemenwensen om te toveren in bloemencreaties volgens uw budget en smaak …. En ook een eigen leveringsservice hoort daar bij … Wij leveren niet alleen in deze gemeente, maar in de ruime regio in Haspengouw, Vlaams-Brabant, …. Zo leveren we van Tienen tot Tongeren en van Hasselt tot Waremme en Hannuit.
Een volledig overzicht van alle leveringsplaatsen van bloemen Blavier is beschikbaar via deze link.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest