Selecteer een pagina

http://www.bloemenblad.nl/nieuws/2923/ficus-is-de-woonplant-van-februari-2011

De ficus – in zijn vele verschijningsvormen – is uitgekozen tot woonplant van de maand februari. Bloemenbureau Holland zorgt deze maand voor extra aandacht voor deze plant.

Ficus is de woonplant van februari 2011BBH legt de nadruk op de tropische herkomst van de ficus, die de eigenaar een warm junglegevoel moet geven. Daarnaast heeft de ficus geluiddempende kwaliteiten: “Met zijn bladeren vangt hij geluidsgolven op om ze met soms wel vijf decibel te reduceren.”

Weetjes voor klanten
Ficussen zijn vijgenbomen en komen voor van de tropen tot de Middellandse Zee. Er zijn dan ook honderden variëteiten. Vijgenbomen zijn volgens BBH voor veel volken een symbool voor vruchtbaarheid en overvloed. Ficus alii (voorheen: Ficus longifolia) en Ficus elastica (rubberplant) hebben een luchtzuiverende werking.

Verzorgingstips
Drie soorten ficus• Zorg voor voldoende licht en regelmatige doses plantenvoeding en je kunt tientallen jaren plezier van je ficus hebben.

• Hoe lichter de plant staat, hoe meer water hij nodig heeft.
• Af en toe buiten staan in een zomerse regenbui doet de ficus goed.
• Verwijder af en toe de gele of lelijke bladeren.

Bron en foto’s: BBH

Wij zullen in onze winkel hier zeker de nodige ruimte voor vrij maken …..

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest