Selecteer een pagina

Deze week staat er in het belang van Limburg weer een artikel over Bloemen Blavier op http://www.hbvl.be/limburg/gingelom/extern-aftellen-naar-allerheiligen-begonnen-in-gingelom.aspx

Terwijl iedereen in zijn tuin aan het genieten is van het zomerweer en de geraniums en andere éénjarigen volop bloeien, denken ze in Borlo, deelgemeente van Gingelom, al aan Allerheiligen. Steven Blavier, eigenaar van Bloemen Blavier legt uit: “Als plantenkweker staat de tijd niet stil. Onze serres zijn amper leeg na de geraniums of we beginnen aan onze eigen kweek van chrysanten. Deze zijn eerder deze maand als plantgoed binnen gekomen en allemaal in de serre geplant.”

Steven gaat verder: “Na de overname drie jaar geleden zijn we stelselmatig deze kweekmethode aan het verbeteren. Vorig jaar hebben we een volledig nieuw computersysteem gezet dat nog nauwkeuriger voeding aan onze planten geeft. En dit jaar zijn we op werkbezoek bij onze leverancier in Nederland geweest waar we weer een heleboel bijgeleerd hebben en dat we nu voor de eerste keer in de praktijk gaan toepassen. De klanten komen bij Allerheiligen van ver in de streek omdat wij zelf onze chrysanten kweken en ze zo zeker zijn van de kwaliteit.”

Het valt dit jaar op dat er maar 1 soort chrysanten in de serre staan? “Klopt”, zegt Steven, die naast meester-florist in zijn eigen winkel ‘Bloemen Blavier’ ook verantwoordelijk is voor de eigen kwekerij. “We hebben bewust gekozen om dit jaar enkel nog de grote suzybollen (ook wel connies genoemd) te kweken. Blijkbaar zijn er de laatste jaren enkele kwekers in België gestopt en sinds vorig jaar kregen we de ene vraag na de andere van collega-floristen of ze geen suzies bij ons konden kopen. We hebben dat dan in beperkte mate gedaan en dat was een enorm succes. Men stelde zelfs voor of we onze chrysanten niet wilde veilen op de Euroveiling in Brussel, waar we zelf ook elke week onze voorraad bloemen gaan halen. Maar daar zijn we niet op ingegaan. We hebben voor 2013 een hele serre met connies aangeplant en onze collega’s komen dan hier hun voorraad halen tegen einde oktober. De andere chrysanten halen we bij collega-kwekers en zo is er weer een wisselwerking mogelijk.”

Maar zo ver is het nog niet. Ondertussen groeien de suzies rustig door en worden ze op tijd en stond onder handen genomen door Steven en zijn team. “Zelf chrysanten kweken is intensief werken. Om 1 mooie grote bloem te krijgen moet je regelmatig de andere bloemknoppen wegpitsen, één voor één. En als je er dan 5600 hebt staan, dan weet je wel wat doen in de zomer. Daarnaast moet je het weer en de zon in de gaten houden om te zorgen dat de bloemen optimaal in vorm zijn op Allerheiligen. Maar als specialist die kwaliteit nastreeft tegen heb ik dat er voor over. En ondertussen weten onze klanten dat ze op ons kunnen vertrouwen dat het weer perfect zal zijn bij Allerheiligen.” Ongetwijfeld.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest