Selecteer een pagina

Gevriesdroogde bloemen

Vriesdrogen, wat is het?

Gebruikt om bloemen te bewaren, vriesdrogen verwijdert vocht zodanig dat de bloemen behouden hun oorspronkelijke vorm, textuur en kleur beter dan andere methoden. De meeste soorten bloemen kunnen worden gevriesdroogd, waaronder sommige, zoals gardenia of vogel-van-paradijs, die dat niet doen meestal druk ook. Gevriesdroogde bloemen kunnen worden gebruikt als decoratie of als souvenirs.

Vriesdrogen of lyofilisatie, is een proces meestal gebruikt voor voedingsmiddelen, maar het kan ook worden gebruikt op andere organische materialen zoals bloemen. De bloemen worden eerst afzonderlijk ingevroren op zeer lage temperatuur, ongeveer -60 ° F (-50 ° C) en vervolgens in een vacuüm. Bij lage temperatuur en lage luchtdruk, kan water direct verplaatsen van een solid state – ijs, naar een gasvormige toestand – waterdamp, door middel van een proces dat bekend staat als sublimatie. De gesublimeerde waterdamp wordt vervolgens verwijderd uit het systeem. Bij gevriesdroogde bloemen, wordt het systeem weer op kamertemperatuur langzaam aan veranderingen in de vorm of structuur van de bloemblaadjes voorkomen.

Van alle manieren bewaren bloemen, vriesdrogen een resultaat dat het nauwst lijkt verse bloemen. Andere werkwijzen voor het drogen afhankelijk verdamping, welke warmte gebruikt om vocht te verwijderen en kan de kleur en textuur van bloemen veranderen. Door op bloemen, zoals tussen de bladzijden van een groot boek, behoudt kleur en textuur, maar natuurlijk verandert hun vorm. Gevriesdroogde bloemen kunnen blijven duren als de buurt van hitte, zonlicht en vocht bewaard, terwijl ingedrukt of verdampt bloemen zijn waarschijnlijk bederven of sneller uit elkaar vallen. Aan de andere kant, het persen of verdampende bloemen kunnen thuis worden gedaan bij weinig tot geen kosten, terwijl vriesdrogen professioneel moet worden gedaan.

De meest voorkomende reden om te vriesdrogen bloemen is om boeketten, corsages, enz. Te bewaren, als souvenirs van speciale evenementen. Gevriesdroogde bloemen kunnen ook als decoratie zich door hun natuurlijke uitstraling. Indien niet onderworpen aan zware omstandigheden, kan dezelfde wijze worden gebruikt voor meerdere gelegenheden. De bloemblaadjes van gevriesdroogde bloemen kunnen worden gekocht door de tas voor gebruik als decoratie op evenementen, zoals bruiloften. Rozenblaadjes zijn de meest populaire vorm voor dit gebruik en kan online of bij sommige bloemisten specialiteit worden gekocht.

  • Gevriesdroogde rozen kijken en ruiken zoals verse bloemen, maar zijn brozer.
  • Bloemisten kunnen bloemen die hun blik nadat ze gevriesdroogd behouden raden.

Pin It on Pinterest