Selecteer een pagina

bloemstukken met gevriesdroogde bloemen

door dit nieuwe procedé houden uw bloemstukken extra lang

Vriesdrogen, wat is het?

Dit is een nieuwe techniek die gebruikt wordt om bloemen te bewaren: vriesdrogen verwijdert vocht zodanig dat de bloemen hun oorspronkelijke vorm, textuur en kleur beter behouden dan andere methoden. De meeste soorten bloemen kunnen worden gevriesdroogd. Gevriesdroogde bloemen kunnen worden gebruikt als decoratie of als souvenir.

bij Bloemen Blavier verwerken we dit meer en meer op aanvraag in grafwerk of urnestukken, en dit proces wordt ook al jaren gebruikt voor het drogen van bruidsboeketten. Wij werken hiervoor meestal met bloemen van Avalane, die hierin gespecialiseerd zijn.

OPGELET: dit zijn dus geen plastieken of zijden bloemen, maar echte bloemen die door dit proces een speciale structuur krijgen en daardoor nog langer houden …..

Vriesdrogen of lyofilisatie, is een proces dat meestal gebruikt wordt voor voedingsmiddelen, maar het kan ook worden gebruikt op andere organische materialen zoals bloemen. De bloemen worden eerst afzonderlijk ingevroren op zeer lage temperatuur, ongeveer -60 ° F (-50 ° C) en vervolgens in een vacuüm. Bij lage temperatuur en lage luchtdruk, kan water direct veranderen van een solid state – ijs, naar een gasvormige toestand – waterdamp, door middel van een proces dat bekend staat als sublimatie. De gesublimeerde waterdamp wordt vervolgens verwijderd uit het systeem. Bij gevriesdroogde bloemen, wordt het systeem weer op kamertemperatuur gebracht om veranderingen in de vorm of structuur van de bloemblaadjes voorkomen.

Van alle manieren geven bewaarde bloemen die gevriesdroogd zijn het beste resultaat en lijken ze dus echt op verse bloemen. Andere werkwijzen voor het drogen zoals verdamping, waar men warmte gebruikt om vocht te verwijderen kan er voor zorgen dat de kleur en textuur van bloemen verandert. Drogen van bloemen, zoals tussen de bladzijden van een groot boek, behoudt weliswaar de kleur en textuur, maar natuurlijk verandert hun vorm. Gevriesdroogde bloemen blijven mooi als je ze uit de buurt van hitte, zonlicht en vocht bewaard, terwijl ingedrukte of verdampte bloemen waarschijnlijk bederven of sneller uit elkaar vallen. Aan de andere kant, het persen of verdampen van bloemen kan thuis worden gedaan met weinig tot geen kosten, terwijl vriesdrogen professioneel moet worden gedaan.

De meest voorkomende reden om bloemen te vriesdrogen is om boeketten, corsages, enz. te bewaren als souvenir van speciale evenementen. Gevriesdroogde bloemen kunnen ook als decoratie dienen door hun natuurlijke uitstraling. Indien ze niet onderworpen worden aan zware omstandigheden, kunnen ze gebruikt worden voor meerdere gelegenheden. De bloemblaadjes van gevriesdroogde bloemen kunnen worden gekocht voor gebruik als decoratie op evenementen, zoals bruiloften. Rozenblaadjes zijn de meest populaire vorm voor dit gebruik en kunnen ook zo bij bloemen Blavier gekocht worden.

Ook bij Allerheiligen kunnen ze als alternatief dienen voor normaal grafwerk en daarom voorzien we elk jaar een aantal stukken met gevriesdroogde bloemen waar je uit kan kiezen ….. bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

bloemstukken en grafwerk met gevriesdroogde bloemen om lang van deze stukken te genieten !

Snel in contact komen met meester-florist Steven Blavier doe je via dit contactformulier. Normaal contacteren we je binnen de 48uren via mail. Nog niks van ons gehoord? Bel ons dan even op 011/88.21.80

2 + 9 =


Ontdek bloemen Blavier in geuren en kleuren ...
met raad en daad voor jou in vertrouwen voor bloemen en zoveel meer ....

bloemen Blavier, dat is een bloemenwinkel met inhoud en (ook al een kleine) geschiedenis ..... Je weet dat je in vertrouwen bij ons elke dag terecht kan, maar ook achter de schermen beweegt er het één en ander ... We proberen je op onze website in geuren en kleuren uit te leggen waar we voor staan, en dat we meer zijn dan gewoon een bloemenwinkel ... We zijn er voor iedereen elke dag met raad en daad, en dat is waarom wij ook jouw favoriete bloemenwinkel zijn ..... natuurlijk (niet zo) verrassend, bloemen Blavier, want .... bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest