Bloemen en groen in de studeerkamer

Bloemen en groen in de studeerkamer

Heb je een student in huis of ben je zelf nog student? Dan weet je dat de blokperiodes of periodes met krappe deadlines zwaar kunnen zijn. Niet alleen hard werken, maar ook een gezonde levensstijl en een goede studeeromgeving zijn cruciaal. Maar wist je dat bloemen en planten je een handje kunnen helpen?

Verbetering van de omgevingslucht

Vaak wordt gezegd dat je geen bloemen en planten mag houden in een studeerkamer waarin je ook slaapt. Maar niets is minder waar, ze zorgen net voor een verbetering van de omgevingslucht. Bloemen en planten zetten immers water, zonlicht en gassen (koolzuurgas en CO2) via de bladeren om in suikers en zuurstof. De geproduceerde hoeveelheid CO2 is minimaal. Bovendien zorgen ze voor een goede luchtvochtigheid en verkoeling.

Creatiever

De oude Grieken kenden het positieve effect van de natuur al. Al wandelend in de tuin, losten ze de meest complexe vraagstukken op. Met groen in de buurt bereik je namelijk een dieper denkniveau en kom je tot creatievere ideeën en betere oplossingen.

Minder stress

Slaat de examenstress genadeloos toe? Geen zorgen, bloemen en planten helpen je uit de nood. Onderzoek toonde namelijk aan dat ze een kalmerende werking hebben. Personen die een taak moesten uitvoeren in een kamer zonder planten hadden meer last van een hoge bloeddruk dan zij die dezelfde taak deden in een ruimte waar groen aanwezig was.

Aanraders kamerplanten

Studenten hebben vaak weinig tijd. Kies dus voor soorten die een tijdje zonder water kunnen en weinig onderhoud vragen.

  • De vrouwentong (Sanseveria) is een onverwoestbare kamerplant. Extra luchtzuiverende werking. Verschillende varianten.
  • De parapluplant (Cyperus alternifolius) is een soort riet dat je met de voeten in een bak water zet. Vraagt weinig onderhoud. Verhoogt de luchtvochtigheid meer dan andere planten.
  • Cactussen houden van een zonnige plek en hebben weinig water nodig.
  • Een ficus vraagt wat meer onderhoud, maar heeft een bijzondere luchtzuiverende werking. Hou de potkluit vochtig. Mooi glanzend blad.
  • Hedera heeft weinig verzorging nodig. Gedijt in schaduw.
  • Spathiphyllum heeft donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren.

Aanraders snijbloemen

Een mooi boeket frist een studeerkamer onmiddellijk op. Of verras je student op het einde van de examens met een welverdiend bloemetje. Studenten kunnen dan weer hun steun en toeverlaat zoals mama, papa, begeleider, promotor of leerkracht trakteren op een boeket!

  • Rozen zijn statige en sierlijke snijbloemen. Koop rozen waarvan je de bloemkleur al kan zien. Verschillende varianten en kleuren.
  • Gerbera’s zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Ook meerkleurige soorten. Er bestaan soorten met een diameter van 15 cm.
  • De alstroemeria is een budgetvriendelijke snijbloem. Groot kleurenassortiment.

TIP: Een boeket hoeft niet duur te zijn. Combineer de aanraders met een tikje fris snijgroen en je hebt een eigentijds boeket. Gerbera’s en rozen zijn ook op zichzelf mooi in een simpele vaas of fles.

Zin in 3 exclusieve promoties van bloemen Blavier ?

Steven en het team van bloemen Blavier zetten je in de bloemen met kortingen en acties zodat je elke dag kan genieten want bloemen Blavier, bloemen zoals jij bent !

Check je mailbox voor onze mail met de promoties !

Pin It on Pinterest